preskočite
  Zašto nas parališe strah?

  Ako se u nas usele strepnja, nemir i nesigurnost, postajemo podložni depresiji, a samim tim i manipulaciji ― svest o tome i promena uverenja mogu da nas izvuku iz tog duševnog pakla.

  Manipulacija strahom je nešto na čemu se temelji svetski uticaj na ljudsku svest. Strah je program koji funkcioniše po određenim zakonitostima. On blokira slobodan protok energije (prane) kroz čakre i meridijane da bi se svesnost spustila u niže energetske centre koji se negativno polarizuju.
  Za primer: kada se prva korenska čakra Muladhara blokira ili poremeti, onda se javljaju strahovi, fobije, panika, jeza i druga negativna osećanja. Postoje sedam čakri koje su zadužene za kompletan psihički, fizički, mentalni, emocionalni i duhovni razvoj. Ima još pet čakri koje se nalaze iznad glave, ali one su povezane sa nekim drugim dimenzijama u koje sada nećemo da ulazimo. Prva čakra je smeštena u predelu korena kičme i povezana je sa osnovnim životnim funkcijama kao što su potreba za održanjem, blagostanje, sigurnost, stabilnost, seksualnost, razmnožavanje, ispunjenost, preživljavanje, očuvanje, prizemljivanje, gruba stvarnost i drugo. Ova čakra daje osećaj da čvrsto stojimo na Zemlji. Povezuje nas sa našim korenima i daje osnovnu građu životu. Ona crpi energiju iz Zemlje i transoblikuje je. Zato se – kada je ona oštećena – savetuje da osoba hoda bosa po Zemlji. Tako dobija novo napajanje.

  Zatvorite vrata lošim energijama

  Unjoj se nalazi uspavana „kundalinska“ energija, koja se kao zmija uspinje kroz ostale čakre tokom duhovnog razvoja. Muladhara predstavlja orijentisanost prema materijalnom, potrebu da se stvari umnožavaju u svakom smislu. To se ogleda kroz nagomilavanje novca, nekretnina, dece i svega ostalog što čoveku u svesti daje neku sigurnost. Seksualnost se na nivou ove čakre oseća više kao životinjski nagon, kroz strast, za nastavljanjem vrste. U stvari, ova čakra može da se posmatra kao čakra nesigurnosti, jer nas nesigurnost tera da zaradimo veliki novac, da pravimo kuće, kupujemo nekretnine i ostalo. Nesigurnost tera osobu da traži utočište, zaštitu i sigurnost u materijalnim stvarima.
  Kada se ova čakra poremeti, onda osoba ima problem sa strahovima koji – zbog određene frekvencije na kojoj osoba počinje da vibrira – privlači još više strahova, ali i negativne događaje u život. Tako dolazi do depresije, gubitka volje za životom, nemanja samopouzdanja, psihičkog poremećaja, nervoze i drugog. Sa vremenom, sve ovo dovodi do zdravstvenih problema sa bubrezima, bešikom, probavom, ginekološkim organima, krvnim pritiskom, tumorima, hemoroidima, išijasom, anemijom, proširenim venama, artritisom, i tako dalje. To su neke osnovne informacije o korenskoj čakri. Čakra znači »Točak«. One su kao vrtlozi i proizvođači energije. Ako je njihov rad poremećen, onda dolazi do problema na svim nivoima. Naravno da postoje i druge čakre koje su zadužene za uživanje, stvaralaštvo, umetnost, ljubav, duhovnost, znanje, pa čak i paranormalna i mistična iskustva. Među tim, ako se svest koncentriše u čakri Muladhara (to je običajen stil života) i ne dozvoli da se kundalinska energija bûdi i krene ka višim čakrama, onda ostajemo zarobljeni u ovoj fizičkoj stvarnosti. Kada se to još „začini“ strahom, brigom, strepnjom, zabunom, onda postajemo robovi ove stvarnosti. Kada ne bi bilo tako, manipulacija od strane „elite“ ne bi bila moguća. Kroz celu istoriju, ova civilizacija se gradi na strahu. Strah je uvek prisutan na grubom i tananom planu. Čak i u religiji postoji strah od Boga, kroz pojmove kao što su »greh«, »kazna«, »Pakao«, »večno prokletstvo« i ostalo, što je jednostavno nespojivo sa božanskom ljubavlju i blaženstvom koji dolaze od Boga. Među tim, danas su skoro sve zvanične religije izgrađene na temelju straha i ucene. U Raj idu oni koji se drže pravila, a u Pakao oni koji ih krše. Na taj način se udara na Muladharu da bi se probudili strahovi. Sa tim strahom je onda lako kontrolisati mase. Strah blokira sve druge energetske centre i sprečava razvoj duše.

  Planeta straha ― Saturn

  Dakle, energija straha je osnova za manipulaciju. U Astrologiji, strahovi su prikazani planetom Saturn. U kojem životnom polju se nalazi Saturn, ta oblast je opterećena, pa su obično tu i strahovi.
  Strah je izuzetno jak vrtlog koji privlači loše događaje u naš život. Ako se nalazi u 2. Kući, koja predstavlja novac, stvoriće strah u vezi postojanja, a onda ćemo da privučemo problematičnu situaciju u vezi novca. Tada se sve sile aktiviraju da nam onemoguće zaradu ili da na neki drugi način teško dolazimo do novca: jer, čak i kada ga dobijemo, on jednostavno ode od nas. To je uvek borba za naše sopstveno životno postojanje. Ako se nalazi u polju ljubavi i potomstva (5. Kuća) postoji strah na polju ljubavi i dece. Osoba tada blokira energiju da, po pitanju ljubavi, lepo cirkuliše. Po pravilu, privlači problematične partnere i zbog njih može da oseća strepnju i nesigurnost. Ovo je temelj za strahove. Tada dolazi do problema u ljubavi, pa dolazi do neverstva, laganja, odbacivanja, povređivanja i napuštanja. Slično je kada Saturn napada Veneru (ljubav), ili ako se Venera nalazi u Saturnovom znaku (Jarac, Vodolija). Tu vidimo i karmičke dugove, dugove predaka koji su preneli program straha, pa ga se nije tako lako osloboditi. On je često na podsvesnom nivou, duboko u nama. U kući braka (7. Kuća) Saturn ukazuje da osoba ima strah da neće da se uda. I, stvarno, ovakve osobe teško ulaze u brak, a neke se nikada ne udaju. To je, takođe, strah od samoće. Ako ga osoba ima, sigurno će da ostane sama. Ovaj položaj Saturna ukazuje na lošu karmu u vezi braka, kao i dugove predaka po muškoj liniji zbog kojih osoba ima nesrećan brak. U 8. Kući je to strah od smrti, crne magije, prokletstava, davljenja, a u 6. Kući je strah od bolesti. Sve to može da nas blokira i da nam upropasti život i zato moramo da se oslobodimo svakog izvora straha. Samo promena uverenja i stanja svesti može da preokrene takvu situaciju.

  Promenjena dogma

  Jedan od razloga zajedničkog straha je i izbačeno učenje o reinkarnaciji iz Hrišćanstva, sa ciljem da u svesti ljudi ne bude postepeno napretka, ispravljanja greški, i razvoja kroz različite živote. Sve mora da se desi u sadašnjem „jedinom“ životu i nema druge šanse za popravku. Kada nema više šansi, onda osoba ima paničan strah da sve ono što sada pogreši ne može nikada da ispravi.
  Učenje o ponovnom rođenju je bilo sastavni deo ranog hrišćanskog učenja. Što se Hrišćanstvo više razvijalo, kako ekonomski tako i politički, toliko je više nestajao njegov izvorni oblik, a pojavljivali su se svetovni i politički stavovi. Origen, koji je rođen u Aleksandriji u 2. veku nove ere, je jedini koji je celinu Hrišćanstva izložio u književnom obliku jednog zatvorenog filozofskog sistema. Da bi celo svoje delo postavio na temelju Biblije, sastavio je obimno tekstualno izdanje Starog Zaveta (Hexapla). Vodio je čuvenu katehensku školu u Aleksandriji, gde se nalazila i najveća biblioteka starog doba sa najbogatijom kolekcijom starih spisa iz celog sveta. Ovu biblioteku 389. godine zapalio hrišćanski fanatik, patrijarh Teofil. Sa tim je uništio neprocenjivo kulturno-istorijsko blago skoro svih duhovnih tradicija. Učenje o reinkarnaciji su podučavale mnoge hrišćanske zajednice. Origen piše da „duša nema ni početak nili kraj i da svaka duša dolazi u ovaj svet ojačana pobedama i oslabljena porazima svog prošlog života. Njeno mesto u ovom životu je određeno njenim prošlim zaslugama ili grehovima. Delovanje duše u ovom životu joj određuje mesto u svetu koji sledi posle sadašnjeg“. Vizantijski car Justinijan je samovoljno odlučio da proglasi Origenova učenja o reinkarnaciji jeretičkim i saziva Peti Ekumenski Sabor, na kojem je proglašen jeretikom, a njegovo učenje je anatemisano. Posle tog događaja je odstranjeno ili promenjeno iz crkvenih knjiga sve što je bilo u suprotnosti sa tom dogmom. U mesto ponovnog rađanja i izmirenja palih duša sa Bogom kroz proces reinkarnacije, nastala je dogma o večnom prokletstvu zbog neposlušnosti i nepokoravanja.

  Ohrabrite se!

  Dakle, dokle god bude postojao strah u nama, nećemo moći materijalno nili duhovno da napredujemo. Treba samo da shvatimo da nema čega da se plašimo i da strah privlači loše događaje u naš život.
  Promenite fokus sa loših misli, strepnji i briga na sve ono lepo što ne vidite zbog straha. Otklonite sve što vas zastrašuje. Okrenite se izvorima pozitivne energije, duhovnosti, stvaralaštva, umetnosti, ljubavi i svim onim lepim stvarima koje leče dušu. Kada nema fokusa prema lošim stvarima, sve postepeno kreće na bolje.
  

  Trostruki Mesec (Privezak)

  3.000 R. S. D./30 €

  Veštičije Kamenje

  3.000 R. S. D./30 €