preskočite
  Kada planete krenu u nazad

  Venera nas upozorava da nije vreme za brak, Jupiter da se ne zadužujemo, a Saturn nas vraća da popravimo greške.

  Od Maja 2020. do Septembra 2020., svaka svojim redom, tri planete, Venera, Jupiter i Saturn kreću u retrogradan hod. Naravno, mnogo će da zavisi od toga da li su one loše ili dobro aspektovane, ali postoje neka pravila koja bi trebalo da se slede, ili da se bar upoznaju.

  Retrogradna Venera

  Retrogadno kretanje Venere – od 14. Maja 2020. do 25. Juna 2020. godine – ne spada baš u najsrećnije kretanje po krugu Zodijaka. Zna da naglasi najneverovatniju neodlučnost, i oba pola se po bilo kojoj osnovi i u bilo kojem satekstu predomišljaju, prebacuju „sa leva na desno“, preispituju se, „presipaju iz šupljeg u prazno“, dvoume se i prave sebi niz sličnih peripetija.
  Kada je na nebu retrogradna Venera, mnogi se teško odlučuju na brak, a posebno ne rano i u glavnom u opšte niko nije ni zainteresovan na takvu vrstu zajedništva. Venera sama po sebi predstavlja i znači ljubav, a u ovakvom kretanju budi sklonost ka tajnim ljubavima, ljubavnim tajnama i slično, a to baš i nije dobro za nešto što treba da bude trajno i gde se zaklinjemo na vernost, čuvanje ili kako već ide tekst kod matičara. Neverstvo je ovde prenaglašeno, a žene su više sklonije da budu ljubavnice nego bračne partnerke i, bilo kako bilo, brak pod retrogradnom Venerom treba da se izbegava. Uspeh donosi samo neobaveznost i neformalnost, o čemu god da se radilo. Situacija se do neke granice menja na bolje ako je retrogradna Venera u dobrom aspektu sa Suncem ili Mesecom, pa i Marsom do određene granice. Ali, ako se neko upusti u bračne vode, a retrogradnost znači ponavljanje nečega, često se izlazi iz braka, ali se neretko i ponovo vraća na neke stare veze, a može da dođe i do višestrukog ponavljanja, pa čak i do više veza. Sa retrogradnom Venerom uvek postoji problem sa krađama: tačnije, lopovi postaju aktivniji, pa budite oprezni. Naravno, i ovde se izdvajaju situacije kada je retrogradna Venera u dobrim aspektima, jer tada sve ovo što pišem dobija drugo značenje i sve negativnosti koje se dese imaju pozitivan rezultat. Pa, tako, za primer, ako devojka raskine sa momkom a ima ovakvu retrogradnu Veneru dobro aspektovanu od strane Marsa, ona će i da mu se vrati, ili suprugu, ako je dobar aspekt sa Suncem. I, šta je najlepše, sve povoljnosti se dešavaju vrlo lako i spontano. A zanimljivost u vezi toga je ta što će apsolutno sve situacije – bile one povoljne ili nepovoljne – sa retrogradnom Venerom u dobrom aspektu, uvek da se dešavaju u trenucima kada se nešto ponavlja, ili baš kada se od nekuda vraćamo. Krenete na put, nestanu vam stvari, a u povratku ih nađete ili vam budu vraćene. Prekinete vezu sa voljenom osobom, a na povratku kući se pomirite, ili vas on ili ona čekaju baš kada ste krenuli kući.

  Retrogradni Jupiter

  Jupiter će da bude u retrogradnom hodu od 14. Maja 2020. do 13. Septembra 2020. godine.
  Jupiter je planeta velike sreće i dobrobiti i jedina je planeta koja – čak i kada je retrogradna – nema potpuno negativna dejstva. Jupiteru kao da upravo odgovara retrogradnost, jer – ako se radi o povratku ili popravljanju nečega što je bilo, ili vraćanju na prave vrednosti – takva retrogradnost skoro da prija. Ako se radi o redovnom, stabilnom ili tradicionalnom životu, retrogradni Jupiter – posebno u znaku Jarca – garantuje da će sve da bude onako kako treba da bude. Retrogradni Jupiter skoro da garantuje znanje i mogućnost spoznaje. Ovakav Jupiter – u dobrim aspektima – donosi i veliki profit, ali i puno putovanja, kao i otvorene granice, završena školovanja, kao i kontakte sa udaljenim krajevima i inostranstvom. Ako je loše aspektovan, ne treba da se zadužujete nili da dižete kredite, jer će dug teško da bude vraćen.

  Retrogradni Saturn

  Retrogradno kretanje Saturna potrajaće od 12. Maja 2020. do 29. Septembra 2020. godine. Kada je Saturn u pitanju, slično je kao kod Jupitera: imamo skoro povoljnu situaciju iz jednostavnog razloga što je prošlost i vraćanje na staro, a samim tim i retrogradnost, gotovo priroda Saturna. Ako je nešto u astrološkom tumačenju vezano za prošlo i za prošlost, onda je to, bez dileme, Saturn. Naravno da je loše položen Saturn dovoljan uslov za lošu životnu priču, čak i kada nije retrogradan, a – kada je u lošem aspektu – ume da bude i tek kako neprijatan, ali ispoštovan saturnovski princip je dovoljan za uspeh. Retrogradni Saturn je sposoban da ponovi i vrati stanje na ono kakvo je bilo pre problema. Nudi jednu potpuno ponovljenu životnu priču, da bi proverio da li smo nešto naučili iz lekcije koja je sadržala problem i patnju.
  Osnovno je da nas ovakav Saturn uvek vraća na početak. Ako nismo ništa naučili, ponoviće i problem ponovo. Sa Jupiterom, to je sigurno slika Vasilija Ostroškog, Dalaj Lame, i svih puteva ka nekom manastiru. Svakako nemojte da se plašite retrogradnog Saturna, jer je on karma i ispit koji svako mora da položi.
  

  Trostruki Mesec (Privezak)

  3.000 R. S. D./30 €

  Veštičije Kamenje

  3.000 R. S. D./30 €